Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tonkatsu

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2286 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tonkatsu
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tonkatsu

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2286 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Crocant la exterior si suculent la interior, tonkatsu este un preparat specific bucatariei japoneze din cotlet feliat in crusta de pesmet Panko, prajit in baie de ulei. Se spune ca Tonkatsu a fost inspirat de preparatul francez cotelette de veau - cotlet de vitel pane, prajit in unt. Un restaurant din Tokyo a preluat acest acest concept si a adaptat reteta la specificul japonez . Dupa aspect se aseamana mult cu snitelul european. Totusi, exista cateva diferente care fac tonkatsu deosebit. La fel ca pentru snitel, feliile fragezite de carne sunt trecute prin faina, ou si pesmet. Pentru Tonkatsu se foloseste pesmet Panko, facut din paine alba, fara coaja. Fulgii de Panko sunt mai mari decat pesmetul obisnuit si absorb mai putin ulei la prajire, obtinand o crusta mai aerata si mai crocanta. O alta diferenta consta in tehnica de gatire. In loc de prajirea in tigaie care poate duce la o carne mai tare si mai uleioasa, tonkatsu este prajit in 2 transe, in baie de ulei, tehnica care confera carnii un interior fraged si o crusta crocanta si rumena. Tonkatsu se serveste taiat in fasii, stropit cu un sos special - sos Tonkatsu si salata de varza, pentru o masa completa si satioasa.

Tonkatsu

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Crocant la exterior si suculent la interior, tonkatsu este un preparat specific bucatariei japoneze din cotlet feliat in crusta de pesmet Panko, prajit in baie de ulei. Se spune ca Tonkatsu a fost inspirat de preparatul francez cotelette de veau - cotlet de vitel pane, prajit in unt. Un restaurant din Tokyo a preluat acest acest concept si a adaptat reteta la specificul japonez . Dupa aspect se aseamana mult cu snitelul european. Totusi, exista cateva diferente care fac tonkatsu deosebit. La fel ca pentru snitel, feliile fragezite de carne sunt trecute prin faina, ou si pesmet. Pentru Tonkatsu se foloseste pesmet Panko, facut din paine alba, fara coaja. Fulgii de Panko sunt mai mari decat pesmetul obisnuit si absorb mai putin ulei la prajire, obtinand o crusta mai aerata si mai crocanta. O alta diferenta consta in tehnica de gatire. In loc de prajirea in tigaie care poate duce la o carne mai tare si mai uleioasa, tonkatsu este prajit in 2 transe, in baie de ulei, tehnica care confera carnii un interior fraged si o crusta crocanta si rumena. Tonkatsu se serveste taiat in fasii, stropit cu un sos special - sos Tonkatsu si salata de varza, pentru o masa completa si satioasa.

Ingrediente

Portii:
CArne
  • 500 gr cotlet de porc dezosat
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 50 gr faina
  • 2 buc oua
  • 100 gr pesmet panko
  • 750 ml ulei
  • 1cotlet de porc dezosat
    500 gr
  • 2sare
    dupa gust
  • 3piper macinat
    dupa gust
  • 4faina
    50 gr
  • 5oua
    2 buc
  • 6pesmet panko
    100 gr
  • 7ulei
    750 ml
Sos Tonkatsu
  • 4 linguri sos Worcester
  • 2 linguri zahar
  • 5 linguri ketchup
  • 2 linguri sos de stridii
  • 1sos Worcester
    4 linguri
  • 2zahar
    2 linguri
  • 3ketchup
    5 linguri
  • 4sos de stridii
    2 linguri
Servire
  • dupa gust varza
  • dupa gust ceapa verde
  • 1varza
    dupa gust
  • 2ceapa verde
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

  • Pasul 21
    terminat

  • Pasul 22
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Termometru electronic - Westmark
98 leiÎn stoc
Friteuza Deep Fryer, 1,5L, 1200W - Unold
390 leiÎn stoc
Friteuza, 3L, 3200W, "Superior" - Princess
565 leiÎn stoc
Friteuza, 5L, 3270W - Princess
545 leiÎn stoc
Friteuza, 3L, 2000W - Princess
320 leiÎn stoc
Bol pentru sos, portelan, 6cm, Alb - LAVA
15 leiÎn stoc
Bol pentru sos, ceramica, 6cm, Rosu - LAVA
40 leiÎn stoc
Bol pentru sos, melamina, 7,1cm, Alb - LAVA
14 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.